دلیل نامگذاری کایتهانه یا همان کایتانه که به فارسی کاغذخانه معنی می شود، این است که در قرن 17 میلادی یک کارخانه کاغذسازی در این منطقه افتتاح شد و نام کایت حانه به این دلیل بر این محله گذاشته شده است. در گذشته منطقه کایتهانه (kağıthane) جزو مناطق صنعتی استانبول بشمار می آمده و اکثر ساکنین آن از مردم با درآمد پایین و کارگرهای کارخانهها بودند. هرچند امروزه قسمتی از این منطقه هنوز از بافت صنعتی تشکیل شده است ولی با رشد و ساخت و ساز در کایتهانه، بیشتر مناطق آن جزو مناطق مدرن نزدیک به مرکز استانبول بحساب می آیند.
منطقه کایتهانه در بخش اروپایی استانبول واقع شده است و از شمال با ساری یر،از جنوب غربی با بیاوغلو، از جنوب شرق با بشیکتاش و شیشلی و از غرب با منطقه ایوب سلطان همسایه می باشد. منطقه کایتهانه در گذشته بخشی از شیشلی بشمار می آمده که در سال 1989 برای خود منطقه مستقلی بحساب می آمد. مساحت منطقه کایت حانه 16 کیلومتر مربع می باشد و جمعیت آن تا سال 2016، 685 هزار نفر بیان شده است. منطقه کایتهانه دارای 19 محله می باشد که سیران تپه و گول تپه دو محله معروف آن می باشند.
برجهای زیادی و مجتمعهای لوکس تجاری و تفریحی که در قسمتهای شمالی این منطقه کایتهانه ساخته شده است و علاوه بر اینها، محله گول تپه و سیران تپه، باعث شده ظاهر این محله را لوکس تر و مدرن تر کند. مسجد سعد آباد و پارک خاص باغچه از دیگر مکان های دیدنی منطقه کایتهانه می باشند.مراکز خرید این منطقه از جمله ، مرکز آکسیس ، سفیر استانبول و فروشگاه مترو می باشند .هتل های که در این منطقه هستند از جمله ، هتل تمپو ، هتل دلتا و هتل بیلک هستند.
در این منطقه 21 بیمارستان دولتی و چندین بیمارستان خصوصی، مدارس و چند دانشگاه در منطقه کایتهانه یافت می شوند که این منطقه را از نظر دسترسی به امکانات بهداشتی و آموزشی در سطح خوبی بالا برده است.
با توجه به اینکه منطقه کایتهانه در مرکز شهر ، دسترسی به راهها و وسایل حمل و نقل عمومی بسیار راحت می باشد. دو بزرگراه مهم E80 و D100 در بالا و پایین منطقه کایتهانه جود دارند. همچنین خط مترو M2 و M7 دارای چندین ایستگاه در این منطقه می باشد و علاوه بر اتوبوس، مترو، دلموشها و متروبوس هم برای حمل و نقل عمومی در منطقه کایتهانه فعال می باشند.