یکی از زیباترین مناطق اروپایی استانبول دریاچه کوچوک چکمجه است . از زیبایی های منطقه کوچوک چکمجه میتوان به پلهای چوبی نزدیک دریاچه ، پارکهای کوچک اطراف دریاچه، فضای پیک نیک، زمینهای بسکتبال، کافه ها و مسیرهای پیادهروی موجود اشاره کرد.
همچنین برگزاری هر ساله گرامیداشت این دریاچه زیبای طبیعی در ماه جولای یکی دیگر از جاذبه های منطقه کوچوک چکمجه است . در این جشن اهالی بومی، فرهنگ و میراث محلی رو هم به نمایش میگذارند. فضای سبز منطقه کوچوک چکمجه در استانبول بسیار زیباست شاداب و جذاب است .
منطقه کوچوک چکمجه مخلوطی است از زندگیهای مدرن و قدیمی، بافت مختلطی از اقشار متفاوت از تحصیلکرده ها تا کم سواد ترین افراد جامعه شهری استانبول رو شامل میشود .
یکی دیگر از جاذبه های منطقه کوچوک چکمجه، خود این دریاچه ۱۴ مترمربعی است که هزاران سال پیش بر اثر افت وخیز سطح دریا شکل گرفته است .
محلی ها این دریاچه رو به عنوان تالاب میشناسند چون فقط یک دیوار شنی اون رو از دریا جدا کرده است .
گونههای مختلف پرندگان زیبایی خاصی به این منطقه داده است و آیندهی دریاچه بهنظر درخشان میآید. اکنون هفت کیلومتر از ساحل دریاچه آماده سازی شده و امکانات رفاهی گوناگونی از جمله مسیر پیادهروی و دو فضای پیک نیک و کافه برای گردشگران و ساکنین فراهم شده است .
یکی دیگه از دیدنی های کوچوک چکمجه غارهای یاریمبولغاز (Yarim Burgaz) ، است . این غارها در شمالغربی دریاچه است و در واقع همهچیز از آنجا شروع شده است .
در نتیجه تحقیقات زمین شناسان و مردم شناسان روی این غارها و کشفیاتی که از اونجا بدست آمده است از سال ۱۸۳۸، مشخص شده که مردم ماقبل تاریخ در غارهای این منطقه زندگی می کرده اند. در واقع این منطقه یکی از قدیمیترین نشانههای زندگی اولیه انسان در استانبول میباشد . طی دههها، باستانشناسان در غارهای یاریمبولغاز مشغول کار بودند و کشف کردند که انسانها در آن ناحیه، ماهیگیری و شکار میکردند.
کوچوک چکمجه ۷۳/۳۷ کیلومتر مربعی با جمعیت حدود ۷۷۰ هزار نفری چند همسایه دارد، آوجیلار، باشاک شهیر، باهچه لی اولر و اسنیورت.کوچوک چکمجه ۲۱ محله داره.
در زمان حاکمیت عثمانیان، در منطقه کوچوک چکمجه پل، عمارت، کاروانسرا، مساجد و مدارس زیادی بنا کردند . یکی از معروفترین این پلها که همچنان سرپاست “پونته پیکولو” است، به معنی “پل کوچک”. کوچوک چکمجه در سال ۱۹۹۲ به یک منطقه مستقل تبدیل شد. ساکنان منطقه کوچوک چکمجه از زمانهای قدیم عمدتا ماهیگیر بودند.
بافت اجتماعی این منطقه تا چندین سال پیش از طبقات اجتماعی پایین بود. ساخت خانه های بدون مجوز و ناامن در اون فراوان بود، اما مدتی است که شهرداری کوچوک چکمجه با همکاری سازندگان معتبر و به نام سعی در تغییر فضای اون کرده است و محله هایی مانند آتاتورک، محمت آکیف و هالکالی مرکز، همچنان بافت قبلی خودشون رو حفظ کردند ، به خصوص هالکالی مرکز که بیشتر شیعه نشینن از یک بافت مذهبی و سنتی برخوردار است . اما در محلاتی مانند آتا کنت و فاتیح وضعیت کاملا متفاوته و ساختمانهای مدرن و نوساز بنا هر روز بیشتر و بیشتر میشه. چندین سالن و کلوپ ورزشی مجهز و بزرگ مثل مراکز فرهنگی مدرن مانند (İstanbul Türk Telekom Spor Kulübü) و(Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi)همچنین بیمارستانهای مجهز مثل:(Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi) از امتیازات این منطقه می باشد .
یکی از ویژگی های این منطقه پرشماری مراکز درمانی ست. از جمله بیمارستان ها و مراکز پزشکی منطقه میتوان از :
نام برد.
پوشش آموزش و پرورش در این منطقه بسیار جامع هست و خانواده ها هیچ دغدغه ای ندارد . از جمله مدارس و کالج های کوچوک چکمجه عبارتند از:
دو شاهراه اصلی استانبول یعنی TEM و E5 از شمال و جنوب کوچوک چکمجه میگذرن و ابتدای راه آهن استانبول – آنکارا و خط متروی مارمارای نیز در کوچوک چکمجه قرار دارد. دلموشها و اتوبوسهای زیادی هم به شهروندان سرویس میدن. فعلا تراموا در منطقه کوچوک چکمجه تردد نداره.
منطقه کوچوک چکمجه یکی از مناطق پر دانشگاه استانبول محسوب میشه. نام چند دانشگاه این منطقه عبارت اند از :
برخی کارشناسان معتقدند امروزه کوچوک چکمجه به نگین صنعت املاک و مستغلات ترکیه به ویژه استانبول تبدیل شده. منطقهای که به ندرت در مورد آن صحبت میشد اما امروز منطقه ای شده که سرمایهگذاران داخلی و خارجی رو به خودش جلب میکند. شهرت نوظهور اون بهعنوان مکانی برای خرید املاک ترکیه، افراد با ملیتهای مختلف رو از سرتاسر دنیا بهسمت خود آورده.
نواحی دیگر پیرامون کوچوکچکمجه که در سمت اروپایی شبهجزیرهی چاتالجای استانبول قرار دارد، هم توجه خریداران املاک و مستغلات رو به خود جلب کرده، از جمله ناحیه آوجیلار (Avcilar) ، باشاکشهر (Basaksehir) ، اسنلر (Esenler).