Previous Next
آیا می دانید، چرا دانشگاه اژه ترکیه در میان دانشجویان بینالمللی و متقاضیان تحصیل در ترکیه با مدرک زبان محبوبیت فراوانی دارد؟ رقابت زیادی بر سر گرفتن پذیرش دانشگاه اگه یا اژه بین دانشجویان می باشد. دلیل این رقابت، شهریههای پایین، کیفیت بالای تحصیل، برنامههای پژوهشی متعدد، برنامههای فوق برنامه و غیر درسی و فرصتهای تبادل دانشجو بین دانشگاههای مطرح می باشد. در میان دانشگاههای برتر، میزان خروجی تحقیقاتی دانشگاه اژه ترکیه را عالی (high) بیان کردهاند.این دانشگاه، اکنون یکی از بهترین دانشگاههای ترکیه به حساب میآید.
دانشگاه اژه ترکیه در یکی از زیباترین شهرهای آن به نام ازمیر بنا شده است. شهری باصفا و دوست داشتنی که زندگی در آن نیز برای دانشجویان پر از تجربه و لذت می باشد. ازمیر بعد از آنکارا و استانبول، بزرگترین شهر ترکیه محسوب می شود. دانشگاه اژه نیز در منطقهای به نام بورنووا قرار دارد. بافت تاریخی ازمیر در دنیا مشهور است. جالب است بدانید که تعداد 4 دانشگاه دولتی و 5 دانشگاه خصوصی در این شهر برقرار هستند. منطقهای نزدیک به ساحل با منظرههای بینظیر که لذت تحصیل شما در دانشگاه اژه دو برابر می کند. از آنجایی که دانشگاه اژه ازمیر در مسیر اتوبان آنکارا، استانبول و ازمیر قرار دارد، برای همین از نظر دسترسی بسیار محبوب و راحت می باشد. در کنار اینها شما دقیقاً در روبه روی دانشگاه به ایستگاه مترو (بورنوا) و ایستگاه اتوبوس نیز دسترسی دارید و این یک مزیت برای اژه به بشمار میآید.
میدانید که دانشگاه اژه، چهارمین دانشگاه برتر ترکیهمی باشد؟ این دانشگاه در رتبه 4 ام ملی و 616 جهانی قرار گرفته است. رنک خروجی تحقیقاتی آن نیز 472 بیان شده است. این اعداد کمی ترسناک هستند. شما قرار است به یکی از بهترین دانشگاههای جهان رفته و این خیلی هیجان انگیز است.
در کنار رتبه بالای این دانشگاه برنامههای پژوهشی و تبادل دانشجوی آن نیز مورد توجه دانشجویان بینالمللی قرار گرفته است. در ادامه لیست برنامههای دانشگاه اژه ترکیه را بیان می کنیم:
برنامه اراسموس (Erasmus): بر طبق این پیمان، دانشگاه اژه هر سال با دانشگاههای مطرح کشورهای اروپایی از جمله آلمان، بلغارستان، دانمارک، اسپانیا، فرانسه، یونان، لیتوانی، اتریش، جمهوری چک، ایتالیا، رومانی و … تبادل دانشجو دارد. شما میتوانید جز یکی از دانشجوهای خوششانس دانشگاه اژه ترکیه باشید که برای انتقال انتخاب میشود.
اراسموس پلاس (Erasmus+): این برنامه برای گذراندن دورههای کارآموزی و فرصت مطالعاتی می باشد. تعدادی از دانشجویان میتوانند در این طرح به دانشگاههای خارج از کشور اعزام و بالعکس تعدادی دانشجو از دانشگاههای خارجی در دانشگاه اژه پذیرش می شوند.
برنامه مولانا (Mevlana): یکی دیگر از برنامههای تبادل دانشجو بین دانشگاههای ترکیه و دانشگاههای خارجی که از طرف وزارت آموزش عالی ترکیه ارائه گردیده است. دانشگاه اژه در ازمیر نیز یکی از دانشگاههای طرف قرارداد این برنامه است.
برنامه فارابی (Farabi): این برنامه شانس دیگری برای دانشجویان بینالمللی می باشد. بر طبق این قرارداد میان دانشگاههای ترکیه و 50 دانشگاه خارجی امکان تبادل دانشجو به مدت دو ترم یا 1 سال وجود خواهد داشت. دانشگاه فارابی نیز عضو برنامه فارابی است.
برنامه اورهان (Orhun): طرح درون کشوری می باشد، بدین معنا که شما در دیگر دانشگاههای برتر ترکیه امکان تحصیل به مدت 1 تا 2 ترم را دارید. البته یک سال تحصیل در دانشگاه دیگر که به دانشجویان اعطا میشود، میتواند بهصورت دو بخش جداگانه بگزار شود؛ اما در کل باید معادل یک سال تحصیلی طول بکشد.
همانند دیگر دانشگاه ها این دانشگاه نیز دانشجویان خارجی را پذیرش می کند. معیارهای پذیرفته شدن در این دانشگاه باید مورد تایید شورای عالی آموزش و پرورش ترکیه (YÖK) باشد. دانشگاه اژه هرساله آزمون مخصوص خود را که اژه یوس (EGEYÖS) نام گذاری شده است برای دانشجویان خارجی برگزار کرده و این آزمون فقط برای دانشجویان دوره کارشناسی مناسب است. دانشجویان برای اخذ پذیرش از دانشگاه باید امتیاز ۴۰ به بالا را در آزمون اژه یوس دریافت کنند. برای اخذ پذیرش از دانشگاه اژه امتیاز آزمون زبان انگلیسی شما باید به صورت زیر باشد:
پیش از هر چیز باید در نظر داشت دانشگاه اژه ازمیر به عنوان یک دانشگاه دولتی، در تمام حیطهها و بخشهای مالی، نهایت همکاری را با دانشجویان میکند و تقریباً یکی از ارزانترین نوع از آموزش را در اختیار دانشجویان قرار داده است. با داشتن پاسپورت ترکیه یا قبرس شمالی، تقریباً هزینههای تحصیل در دانشگاه اژه ازمیر به کمتر از یک دهم کاهش یافته ،اما در مورد بورسیه،به سه دسته تقسیم می شوند:
سال تأسیس کتابخانه این دانشگاه در سال 1960 است و بعدها در سال 1999 به ساختمان جدید انتقال پیدا کرد. بیشتر از 380000 جلد کتاب، مجله و مقالات علمی در مخازن این کتابخانه وجود دارند. کتابخانهای که سه طبقه است و مساحت آن 10000 متر مربع می باشد.
برای اسکان دانشجویان مختلف خوابگاههای مجهز و تازه ساخت را آماده کرده اند. ظرفیت خوابگاههای این دانشگاه به 6000 نفر میرسد. در کنار اینها خوابگاههای جدید با ظرفیت 2500 نفر نیز در حال ساخت است. در داخل هر کدام از این خوابگاهها امکانات مختلف رفاهی و خدماتی تعریف شده است.
به دلیل تجهیز کامل و داشتن تمامی امکانات لازم در پردیس این دانشگاه ، دانشجویان نیازی به مراجعه در مرکز شهر ندارند. تمامی امکانات رفاهی ، خدماتی و … برای دانشجویان در پردیس این دانشگاه برقرار است . مساحت این پردیس ۳۷۰ هکتار می باشد و امکاناتی مانند سالن های ورزشی و اجتماعات ، خوابگاه ها ، زمین های ورزشی مثل والیبال ، فوتبال و تنیس ، سالن های سینما و تئاتر ، کتابخوانه ها و … را در دارا است .