1401/12/27
297

بازار مصر

 

درباره بازار ادویه

در تاریخ ۲۸جولای ۱۶۶۰ آتش سوزی بزرگی در استانبول ایجاد شد که گفته می شود بیشتر از دو روز تلاش برای مهار این آتش سوزیطول کشیده است. و این آتش سوزی باعث تخریب بیشتر محله های شهر گشته و باعث شده برنامه توسعه و بازسازی در شهر آغاز گردد.

در این بین، یک مسجد جدید که بنای آن در سالهای ۱۶۰۳تا ۱۶۶۰متوقف گردیده بود، هم در این طرح قرار گرفت و ساخت آن نیز تکمیل گشت.

بازار بزرگ ادویه به دستور ملکه تورهان خدیجه و مادر سلطان محمد فاتح در همین سال نیز تاسیس شد. یکی از دلایل ساخت بازار این بوده که با اجاره مغازه های موجود در آنجا مخارج تعمیر و نگهداری از مسجد جدید نیز تامین گردد. به همین دلیل این بازار وقف مسجد جدید شد. و اینگونه بازار ادویه  به بازار جدید معروف گشت.

نام های مختلف بازار ادویه

  • بازار مصری ها: یکی از دلایلی که بازار ادویه به بازار مصری ها معروف شده، این است که، مخارج ساخت این بازار از بودجه مالیات های دریافتی از مصر تامین می گردد، چرا که ایالتی در مصر متعلق به دولت عثمانی می باشد.

و همچنین دلیل دیگر این نام گذاری کاروان قاهره سالانه ادویه جات متنوعی را با خود به استانبول وارد می کردند و دلیل آن نیز کاملا روشن می باشد چونکه استانبول در مسیر تجارت میان شرق و اروپا قرار گرفته است. به همین دلیل بازار جدید به نام بازار مصری ها شناخته شده است.

  • بازار بزرگ ادویه: به مرور زمان گردشگران و توریست هایی که به استانبول مسافرت می کردند، و از بازار جدید بازدید می نمودند، نام این بازار را به بازار ادویه مبرل کردند زیرا آنان به دور از آن که تاریخچه این بازار را بشناسند در اکثر مواقع در این بازار تجارت و خرید و فروش ادویه استانبول را مشاهده کرده اند و در روایت های خود این بازار به عنوان بازار ادویه می نامیدند نه بازار مصری ها !! و دلیل دوم می توان گفت که در زمان ساخت بازار هزاران ادویه از کشورهای خاور دور مانند هند و عربستان به همراه گیاهان دارویی و درمانی به این بازار وارد شد و در آن به عموم عرضه گردید.
  • بازار ذرت: از آنجا که معنی کلمه مصری در زبان ترکی به دو صورت متفاوت ذرت و مصر بیان می شود مردم به اشتباه نام این بازار را بازار ذرت نام گذاری کردند. البته بعد ها کم کم این نام به فراموش شد.

 

 

بازار بزرگ مصری ها، بعد از بازار بزرگ استانبول بزرگترین بازار سنتی سرپوشیده در استانبول بشمار می آید. این بازار جز بزرگترین بازار های ادویه جهان می باشد. شاید باورش بریتان سخت باشد ولی بهترین  سر آشپز های دنیا به این بازار می آیند و عطر و طعم غذاهای خود را از این بازار تکمیل می کنند. و نیز بسیاری از گردشگران با بهانه بازدید از جاذبه های گردشگری استانبول به دیدن این بازار آمده تا بهترین ادویه های دنیا را از آنجا تهیه نمایند.

بازار بزرگ ادویه در محله فاتح در میدان Eminönü  که منطقه ای صنعتی و شلوغ است، قرار دارد. نزدیکی این بازار به بندری پر رفت و آمد و شلوغ آن را به مکانی ایده آل برای تجارت مبدل نموده است. ورودی اصلی این بازار از سمت مسجد جدید در Eminönü از طاق های آجری بنا شده که کبوترها به صورت دسته جمعی آنجا می نشینند. این بازار به شکل L ساخته شده است، و ۸۸ باب مغازه در آن وجود دارد. طراحی بازار ادویه را koca kasim ağa (کوجا قاسم اقا) انجام داده است، و معماری که این بازار را ساخته است مصطفی آقا بوده است. ساختمان بازار ادویه بخشی از ساختمان بزرگ مسجد جدید می باشد.

همیشه بازار ادویه شلوغ می باشد اما جمعیت آن فقط از گردشگران تشکیل نشده است چرا که مردم محلی نیازهای خود را از این مرکز خرید قدیمی تامین می نمودند.

در بین بازار ادویه و مسجد جدید نیز بازاری روباز ساخته شده است که در آن انواع گل و گیاه، دانه و انواع پرندگان نیز به فروش می رود. و در واقع بازار بزرگ ادویه مجموعه ای از بازارها می باشد که در آن ادویه های رنگارنگ و از هر طعم و مزه ای در سراسر آن و در دکان ها و حجره اش قروخته می شود. در این بازار به خاطر حضور گردشگران در برخی از قسمت های آن تاجران زیادی علاوه بر ادویه راحت الحلقوم و دیگر شیرینی های سنتی ترکی، خشکبار، خاویا،  پنیر ترکی، آجیل، میوه‌های خشک، چای و قهوه ترک و عتیقه جات برنزی درخشان نیز عرضه می کنند.

از این مکان رنگی رنگی هر روز از ساعت ۱۰صبح تا۶ بعد ازظهر شما می توانید برای خرید و بازدید از این بازار بروید حتی در روز های یک شنبه هم این بازار باز می باشدو با تمام انرژی به مشتریان خود خدمات ارائه خواهد کرد.

 

مقایسه پروژه ها