1401/12/26
261

مسجد سلیمانیه

 

تاریخچه مسجد سلیمانیه

از مسجد های جامع شهر می باشد که در سال های 1550 تا 1557 بنا شده است . این مسجد دومین مسجد بزرگ شهر استانبول بحساب می آید که یکی از نماد های این شهر است ارتفاع این مسجد 53 متر و قطر گنبد 5/27 متر می باشد و  بنای این مسجد تلفیقی از بنا های معماری اسلامی و بیزانسی بوده است. مسجد سلیمانیه از جمله مساجد معروف دوره عثمانی بحساب می آید که باعث جذب گردشگران به این منطقه شده است .

در خصوص بناهای باستانی عثمانیان که  گردشگران را به خود جذب می کنند ، ظرافت و همسو بودن این بناها بوده که از یک هماهنگی خاصی برخوردار می باشد و دقت عمل و ذوق سلیقه معماران آن دوران را نشان می دهد، همچنین ظرافت ساخت این بناها ،ذهن بیننده را به نحوه زندگی و خلاقیت معماران آن دوره بصورت ناخودآگاه هدایت می کند. فضای بازی که در اطراف این مناطق موجود هستند ،این مسجد را از بقیه مناطق متمایز کرده است.

تاریخچه مسجد سلیمان استانبول به تاریخ 964 هجری یا 1556 میلادی توسط سلطان سلیمان برمیگردد . تعداد مناره های موجود در این مسجد یادآور رمز پادشاهان عثمانی است به عنوان مثال در اطراف این مسجد 4 مناره ساخته شده است که تعداد مناره ها به منزله چهارمین پادشاه دوران عثمانی بعد از فتح قسطنطنیه برمیگردد در این مسجد نیز مانند سایر مساجد که نه تنها یک مکان مناسب برای عبادت بحساب می آید ، بلکه مجموعه از بیمارستان ، آشپزخانه ، مدرسه و کاروانسرا جهت استراحت مسافران و حمام نیز ایجاد کرده اند که مسافران با استفاده از این امکانات رفاهی محل مناسبی جهت انجام امور خیریه را ایجاد کردند. این مسجد بزرگ در روی تپه ای در منطقه کانترجیلار بنا شده است ، که گل دسته های آن بصورت بی نظیر به سمت و سوی آسمان کشیده می شوند از مناظر چشمگیران این منطقه ، کوه های سر به فلک کشیده و منسجم می باشد که نمادی از قدرت امپراطوری عثمانیان در تاریخ قدیم بمار می آمد .

بناهای معماری مسجد سلیمانیه  زیبایی و طراحی باشکوه این بناها ، همگی معرف خلق زیبایی و سادگی استاد سینان و شاگردانش بشمار می آمد که سعی در این بوده که این بناها را با زیبایی و ظرافت خاص همراه با بناهای با عمر پایدرا طراحی کنند. پشت مسجد سلیمان یک گورستان و دو آرامگاه وجود دارد که از مقبره های سلطان سلیمان اول و همسرش خرم سلطان تشکیل شده است و به زیبایی بازسازی شده است .

 

مقایسه پروژه ها